Voetverzorging

Voetverzorging: het wordt weer blote voetentijd

‘Je hebt er maandenlang naar uitgekeken, de koude winter wou maar eerst niet om. Traag en langzaam kropen langs de weken, maar eindelijk, daar was ie dan, de zon’.

Heerlijk, de zomer komt er weer aan! De zomergarderobe komt uit de kast en dichte schoenen worden vervangen door slippers en sandalen. Maar hoe zien onze voeten eruit? Zijn ze wel toonbaar? Als je last hebt van overtollig eelt, kalknagels, ontsierende likdoorns of ingroeiende teennagels zul je misschien wel twijfelen om die slippers of open schoentjes te gaan dragen. Voor een goede voetverzorging kun je veel zelf doen, maar niet alles. Gelukkig is er de pedicure die je voeten een grote ‘zomerbeurt’ kan geven, bijvoorbeeld door eelt en likdoorns te verwijderen en je teennagels te lakken.

Zelf je voeten verzorgen

Om met je voeten goed verzorgd de zomer in te gaan kun je veel zelf doen. Neem eens een lekker warm voetbad, bijvoorbeeld met dode zee zout. Na het voetbad zijn je voeten heel zacht, ideaal om ze te scrubben. Daarna spoel je ze goed af en maak je ze droog. Met een eeltrasp of met puimsteen kun je vervolgens overtollig eelt verwijderen. Doe dat wel voorzichtig, want eelt is een natuurlijke beschermlaag voor je voeten. Als laatste onderdeel van je voetverzorging gebruik je een natuurlijke voetenbalsem om je voeten te masseren.

Een ‘zomerbeurt’ bij de pedicure

Helaas zijn er ook voetproblemen die je niet zelf op kunt lossen. Ingroeiende teennagels en kalknagels zijn niet alleen vervelend, ze maken je voeten er ook niet mooier op. Je pedicure biedt hier uitkomst. Zij weet precies wat eraan gedaan kan worden en hoe je ze kunt camoufleren. Dat laatste kan met nagellak, maar wist je dat je ook gelnagels op je tenen kunt laten aanbrengen?

Je pedicure is ook degene die andere voetproblemen voor je oplost. Eelt en likdoorns verwijderen, voetschimmel behandelen, je pedicure zorgt ervoor dat je vrolijk en pijnloos de zomer tegemoet kunt lopen. Een ontspannende voetmassage krijg vaak nog op de koop toe. Ook krijg je van haar een deskundig advies over hoe je je voetverzorging thuis zelf kunt voortzetten. Maak daarom gerust eens een afspraak met een pedicure om je voeten zomerklaar te laten maken.

Laten we hopen op een mooie, lange zomer, met als enige wolkjes die, waarop je loopt!

Icon Nijssen Media